Hoe werkt 4NOPPES?

4NOPPES, voor niets, onze naam geeft het goede voorbeeld door het idee al weg te geven: we zijn een weggeefwinkel. Je kan de spullen die in onze winkel staan gratis meenemen, je portemonnee mag je thuis laten.

We zijn niet alleen een weggeefwinkel, maar ook een innemende winkel. We nemen bruikbare spullen en kleding in tijdens de openingstijden van de winkel, zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. We proberen zoveel mogelijk goederen een volgend leven te geven. Omdat er genoeg is en we zo een steentje willen bijdragen aan het verminderen van de op hol geslagen goederenstroom.

Inbreng en meenemen gebeurt op dezelfde dag: door het tekort aan ruimte is dit praktisch en zorgt het voor een goede doorstroom. Daarnaast maakt het dat gulle gevers zelf kunnen zien hoe hun spullen een nieuwe eigenaar krijgen en mensen met elkaar in contact kunnen komen.

Grote spullen kunnen niet worden ingeleverd, helaas hebben we daar dus geen ruimte voor in de winkel. Je kunt een briefje ophangen op het prikbord in de winkel. Ook wanneer je naar bepaalde spullen op zoek bent, kun je daar een oproepje plaatsen.

Natuurlijk heeft een weggeefwinkel ook een eigen inboedel nodig, deze spullen mogen niet meegenomen worden. Meestal wijst het zich vanzelf om welke spullen dit gaat, mocht er twijfel zijn, vraag het aan één van de aanwezige vrijwilligers.